Nötfri morotskaka från Raw Food Kids - https://rawfoodkids.netlify.app/nut-free-carrot-cake
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Bottom layer
2 cups
coconut cream
1 and
1/2 cups coconut flour
3 tbsps
agave syrup
Top layer
2 cups
shredded carrots
2 cups
coconut cream
2 cups
fresh pitted dates
1 cup
quinoa flakes or rolled oats
1 cup
coconut flakes (leave some for topping)
1 tsp
cardamom
Beskrivning
Start with the bottom layer. Mix all the ingredients in a bowl. You want your mixture nice and crumbly but not too dry. Once done, press it into a medium size cake form. Continue with the second layer. Shred the carrots, then proceed with blending the dates and cream together in a high speed blender. Then mix all the ingredients well together and top your coconut base with it. Cool your cake in the fridge a bit before serving. Enjoy!
Ta från skålen det som du vill servera, resten ställ in i kylskåpet och låt fortsätta sin kultur. Julen är över men jag är övertygad att dessa recept kan vara en inspiration för dig till att mumsa mer på rawfood även nu efter jul
Igår kände jag mig grymt sliten och i morse kunde jag och barnen knappt ta oss hemifrån. Om du inte har testat rawfood glass, laktosfri glass, så är det kanske dags
Dessa helt fria från vitt socker och smör och smakar trots det väldigt gott. Det här är mitt tredje försök med rawfood-kakor och det mest lyckade, får jag nog lov att säga
När man blötlägger nötter och fröer väcks de till liv och från att ha varit torkade (sovande) så blir de levande och fulla med energi och livskraft – levande föda
Zucchini pasta med raw ostsås. Zucchini pasta med raw ostsås. Raw "Ostsås". (2 portioner). 1 zucchini. Skala långa pasta bitar med hjälp av en potatisskalare
Saften från två stycken lime. Scoop out the crust mixture in a spring-form pan. Läge för rawfood kaka. Why not use lingonberries, blueberries or strawberries
Ta ut botten från frysen. The post Rawfood bars – Snickers. Det här receptet hittade jag för ett tag sedan på en svensk blogg och jag har gjort det många pånger sedan dess
De här söta rawfoodbollarna är en ny version av en gammal favorit – Snickersbars. Jag tänkte att en ask med rawfood praliner skulle kunna ge lite inspiration
TwitterFacebookGoogleE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Försvinnande gott för alla, nyttigt samtidigt som du utan problem serverar en dessert till den som inte tål varken mjölk, gluten, laktos eller ägg
Rawfood bollar. 90 gram torkad mango. 1 dl kokoschips10 st. torkade aprikoser3 msk juice. ev. riven kokos. Blanda torkad mango, kokoschips och juice i en skål, låt dra i ca 5 minuter
TwitterFacebookGoogleE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Jag tycker RawFood är spännande om än extremt – för att kallas Raw får maten ej upphettats till mer än 42 grader, men bara genom att läsa ingredienslistan tycker jag mig bli lite piggare och starkare inför vintern som kommer snart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.