När man blötlägger nötter och fröer väcks de till liv och från att ha varit torkade (sovande) så blir de levande och fulla med energi och livskraft – levande föda
Toppa med oliver, cocktailtomater, färska örter och ruccola. Ännu ett recept från Ninni Cestar som vi hade förmånen att arbeta ihop med under vår tid på Grafikens Hus i Mariefred
Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar. Rör om då och då. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefära och gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Ingredienser Portioner. 4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar, späd ev. med vatten om soppan är för tjock. Dela, kärna ur och hacka chilinoch fräs alla grönsaker i en kastrull i olivoljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.