Vegetarisk Jansson med vitkål
annamariajj
annamariajj

Vegetarisk Jansson med vitkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vego Jansson tre till fyra personer
  • 3 stora klyftor vitkål
  • 2 stora gula lökar
  • 4 dl soja- eller mandelmjölk
  • 1-2 msk senap
  • 3 lagerblad
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1 krm mald ingefära
  • 1 krm vitpeppar
  • salt
  • 2 msk ströbröd eller pofiber att strö över
  • Mjölkfritt margarin eller kokosolja (naturell om du ej vill ha smak) att klicka över gratängen

Beskrivning

    Strimla vitkålen lagom stort med kniv eller med mandolin. Skala och skiva löken.
    Sjud mjölken, lagerblad, kryddpeppar, kryddnejlika, ingefära, salt och vitpeppar i 10 minuter under lock. Plocka bort lagerbladen och rör ner senapen.
    Varva kål och lök. Häll över mjölken och kryddorna, strö över ströbröd eller pofiber och avsluta med att hyvla margarin eller olja över gratängen. Grädda i ca 40 -45 timme på 200 grader*. Täck mot slutet om den börjar få för mycket färg.
    *Tänk på att alla ugnar är olika.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.