Chokladrulltårta med pofiber från https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/chokladrulltarta/
annamariajj
annamariajj

Chokladrulltårta med pofiber från https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/chokladrulltarta/

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 4 Ägg el. 3 msk bönspad/ägg
  • 4,5 msk Sötning, typ sötströ eller motsvarande sötning.
  • 1 dl Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Arraksarom
  • 1,5 msk Mjölk
  • 1,5 msk Kakao
  • 1 msk Fiberhusk
  • Förslag t. fyllning
  • Fyllning
  • 150 g Smör
  • 1,5 dl Sötning
  • 0,75 tsk Vaniljpulver
  • 1 Äggula
  • 0,5 tsk Arraksarom

Beskrivning

    Botten
    1
    Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.

    2
    Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.

    3
    Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.

    4
    Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.

    5
    Ta ut och låt svalna ordentligt.

    Fyllningen
    6
    Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.

    7
    Blanda ner övriga ingredienser i smöret.

    8
    Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.
    9
    När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.