Chokladrulltårta med pofiber från https://www.lchfarkivet.se/lchf-recept/chokladrulltarta/
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Botten
4 Ägg
el. 3 msk bönspad/ägg
4,5 msk
Sötning, typ sötströ eller motsvarande sötning.
1 dl
Pofiber
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Arraksarom
1,5 msk
Mjölk
1,5 msk
Kakao
1 msk
Fiberhusk
Förslag t. fyllning
Fyllning
150 g
Smör
1,5 dl
Sötning
0,75 tsk
Vaniljpulver
1
Äggula
0,5 tsk
Arraksarom
Beskrivning
Botten
1
Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.
2
Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.
3
Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.
4
Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.
5
Ta ut och låt svalna ordentligt.
Fyllningen
6
Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.
7
Blanda ner övriga ingredienser i smöret.
8
Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.
9
När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Pensla mellan limporna med smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär
Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Ta bort skålen från värmen och vispa med elvisp tills du har en vit och sval maräng. Hittade ett spännande recept här på en rulltårta fylld med nutella
Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Sikta i mjölblandningen och vänd runt försiktigt med en slickepott, avsluta med mjölken
Blanda i paprikan och syltlöken, koka upp och smaka av med salt. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. 300 g räkor med skal. 4 bitar torskfilé vatten + salt 1 pkt sparris 1 st musslor burk i vatten 300 g räkor med skal Stuvning
Ibland har vi lite extra roligt när vi sitter och författar våra inlägg, speciellt när stavningsprogrammet på blogspot går in och kommer med förslag till de ord som uppfattas som felstavade
På med grötkastrullen. Serveras med sylt och grädde. Måste kolla med Anna vad hon har för recept. SaffranspannkakaLäste på fb hur min väninna Anna som bor i Visby satt och längtade efter att hennes saffranspannkaka skulle bli klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.