Falafelvåfflor - Mattias Kristiansson från https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/QoKoGA/falafelvafflor
annamariajj
annamariajj

Falafelvåfflor - Mattias Kristiansson från https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/QoKoGA/falafelvafflor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser till 4 portioner
  • 6 dl kikärter
  • 1.5 lök, gula, skalade och finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 0.8 msk vetemjöl
  • 1.5 tsk spiskummin, mald
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk koriander, mald
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • Tahinisås
  • 1 dl tahini
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 cl citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, liten, riven
  • salt
  • Till servering
  • naturell yoghurt
  • cocktailtomater
  • lite hackad färsk persilja

Beskrivning

    Gör så här
    Blanda ihop samtliga ingredienser till tahinisåsen.
    Skölj kikärterna och låt rinna av. Häll ner i en matberedare och mixa fint. Skrapa ner i en skål.
    Häll ner resterande ingredienser och blanda väl.
    Pressa ut falafelsmet i järnet och stäng igen. Låt grädda i några minuter tills våfflan har fått fint med färg. Fortsätt tills smeten är slut.
    Servera våfflorna med tahinisås, yoghurt, tomater och persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.