Nu tar vi sats mot julen här i köket och ägnar hela veckan åt juliga tips och recept. Eller det Persson-Janssonska köket ska vi kanske säga, för det är ju där vi spenderar en stor del av vår julafton
Gör så här. Skölj kikärterna och låt rinna av. Pressa ut falafelsmet i järnet och stäng igen. Låt grädda i några minuter tills våfflan har fått fint med färg
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. Idag är det inte tillåtet - det är ju köttfri måndag - men andra dagar kan man ex vis bjuda lufttorkad skinka eller något annat kallskuret till
…för idag är det Kajs födelsedag. Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. Jag bakade en chokladkaka för en tid sedan där jag rekommenderade att göra en mousse uppe på och använda chokladkakan som ett anslag
Den enda som blir ledsen av detta bröd är plånboken. Kom hem till föräldrarna och fick avnjuta detta goda bröd fyllt med nötter och torkad frukt, mycket gott
Köttet var gott, precis som väntat, men det var såsen som blev middagens fullpoängare. Det var ännu längre sedan jag åt smördegsinbakad fläskfilé, men i helgen var det vad jag bjöd på när Josefine och Mikael var på besök hos oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.