Marinerade spareribs
catrineyngbro
catrineyngbro

Marinerade spareribs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 4 port
  • Tunnskurna revbensspjäll
  • kg
  • Vatten
  • 1 liter
  • Köttbuljong
  • 3 tärningar
  •  
  • Marinad
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja
  • 3 msk
  • Chilisås av ketchuptyp
  • 3 msk
  • Kinesisk soja
  • 1 msk
  • Malen ingefära
  • 1 tsk
  • Sambal oelek
  • 1 tsk
  • Flytande honung
  • 2 msk
  • Salt
  • ½ tsk

Beskrivning

    Gör så här

    Dela spjället så att det går ner i en stor kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka spjället i ca 1 tim.
    Ta upp det, låt rinna av och svalna.
    Blanda smör- &rapsolja, chilisås, soja, ingefära, sambal oelek och honung i en bunke.Skär spjället i bitar längs med benen.
    Vänd runt dem i marinaden. Låt marinera några timmar eller över natten.
    Ta upp spjällen och spara lite av marinaden för att pensla på mot slutet eller efter grillningen.
    Grilla spjällen runt om över glöd, eller på en plåt med bakplåtspapper i övre delen av ugnen ca 15 min. Vänd runt ofta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.