Lemon posset är en brittisk dessert gjord på grädde smaksatt med citron och påminner om italiensk pannacotta men utan gelatin. En krämig efterrätt med perfekt balans mellan syra och sötma som är både löjligt enkel och löjligt god!
6
portioner
5 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
strösocker
3/4 dl
färskpressad citronjuice
Till servering
1 förp
färska hallon (à 125 g)
Beskrivning
Koka upp grädde och socker, låt koka 1 minut. Ta från värmen och rör ner citronjuice.
Öppna timer: 1 minut
Häll upp i 6 formar eller glas (för 6 port) och ställ i kylen minst 4 timmar eller tills de stelnat.
Öppna timer: 4 timmar
Tänk er en pannacotta, fast utan gelatin, där syran i citronsaften samverkar med fettlipiderna i grädden och gör att gräddblandningen tjocknar naturligt
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Jag älskar lemon curd men med en massa socker och smör i är det inte något jag äter speciellt ofta. Detta åt jag med en härlig sallad med örter, ruccola, spenat, röd lök och valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.