Lemon posset med hallon
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Lemon posset med hallon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lemon posset är en brittisk dessert gjord på grädde smaksatt med citron och påminner om italiensk pannacotta men utan gelatin. En krämig efterrätt med perfekt balans mellan syra och sötma som är både löjligt enkel och löjligt god!
  • 6 portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3/4 dl färskpressad citronjuice
  • Till servering
  • 1 förp färska hallon (à 125 g)

Beskrivning

    Koka upp grädde och socker, låt koka 1 minut. Ta från värmen och rör ner citronjuice.
    Öppna timer: 1 minut

    Häll upp i 6 formar eller glas (för 6 port) och ställ i kylen minst 4 timmar eller tills de stelnat.
    Öppna timer: 4 timmar

    Till servering: Toppa med hallon vid servering.

    Ett recept från:
    Buffé nr 9, 2022

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.