laxgratäng
Helena Toftling
Helena Toftling

laxgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 bitar lax
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • rivet skal av en citron
  • 1-2 msk pressad citronsaft
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hummerfond
  • 1 nypa salt
  • 1 dl riven lagrad ost

Beskrivning

    1. Ställ ugnen på 220 grader.

    2. Lägg de tinade filéerna i en ugnsfast form. Vispa ihop creme fraiche, grädde, citron, dill, fond och salt. Vispa klumpfritt och häll över fisken.

    3. Riv över ost och gratinera i 20-25 minuter eller tills osten har fått fin färg. Strö över räkor, citron, dill och ost. Servera med kokt potatis.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.