Laxfile i ugn

God, lättlagad och näringsrik - laxfilé i ugn är den perfekta vardagsmaten. Denna favorit är omtyckt av både stora och små. Och vad är bättre än en härlig middag som i princip lagar sig själv?

laxfile i ugn grädde laxfile i ugn fetaost laxfile i ugn purjolök laxfilé i ugn kräftstjärtar laxfile i ugn med grönsaker laxfile ugn med creme fraiche laxfile i ugn med honung
Matklubben.nu
Bilden kommer från receptet Laxfilé i ugn av Matklubben.nu

Fixa middagen på nolltid med laxfilé i ugn


Att lyckas med laxfilé i ugn är verkligen inte svårt och kräver inte många förkunskaper i köket. Det viktigaste är att hålla koll på tiden. Vill du slippa snegla på klockan rekommenderas en digital termometer som du sticker in i mitten av laxfiléns tjockaste del. Laxfilén är klar när den har en innertemperatur på ungefär 56 grader. Då är fiskköttet saftigt och har en fin rosa färg.

Laxfilé i ugn går att variera på många olika sätt - du kan gratinera, krydda i asiatisk stil eller laga fiskfiléerna på en saltbädd. Ett annan uppskattad metod är att laga laxfilé i små foliepaket i ugnen. Addera goda grönsaker och färska örter så får du små saftiga paket där alla smaker bevaras. En annan omtyckt favorit är att laga laxfilé i ugn, tillsammans med en skvätt grädde. Saften från fisken blandas med grädden och bildar en smakrik sås som är trevlig att servera med kokt potatis.

Toppkommentarer i laxfile i ugn

Baconlindad laxfilé med färskost och färsk timjan
107

“Hej, jag kan inte läsa receptet och skulle bli så glad om jag skulle kunna det😀 det ser jätte gott ut och tänkte bjuda på detta recept till kvällen😁”

Visa alla 2 kommentarer
Inbakad lax med pesto och räkor
39

“Det här låter gott.”

Se recept

Toppanvändare i laxfile i ugn

Visa alla toppanvändare