Kycklingfilé i tomatsås
Helena Toftling
Helena Toftling

Kycklingfilé i tomatsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 tsk finkornig senap
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 dl grädde
  • salt
  • peppar

Beskrivning

    1. Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna så de får fin färg. Salta och peppra.

    2. Finhacka löken och låt den fräsa med i pannan. Tillsätt mer olja om det behövs. Riv ner vitlöken i pannan. Stek tills den blivit mjuk.

    3. Strö vetemjölet över, rör runt och häll i tomatkrosset. Smula i buljongtärningen och tillsätt senapen och balsamvinägern.

    4 Häll i grädden och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca 20 minuter. tills filéerna är genomstekta. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock.

    5. Strimla basilikan och rör ner på slutet, spara några blad till dekoration.

    6. Servera med ugnsbakade potatisklyftor eller ris och en fräsch sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.