En av mina mest uppskattade rätter, kyckling och västerbottengratäng! Den passar riktigt bra på middagsbjudning, men gör sig också otroligt lyxig också i matlåda! Till gratängen passar det med pressad potatis, rotfrukter eller en matig sallad. Till denna valde jag att tillaga blomkålsris, riktigt gott!
6 portioner,
350 kcal per portion
Viktväktarnas smartpoints per portion
Grön: 8 sp
Blå: 6 sp
Lila: 6 sp
4 stora
kycklingfiléer
2 paket
kycklingbacon
1 tsk
olja
200 gram
Philadelphia Light Vitlök & Örter
2,5 dl
matlagningsgrädde 4%
1
vitlöksklyfta
2 dl
riven Västerbottensost
1 tsk
sambal oelek
1 msk
paprikapulver
1 tsk
rökt paprikapulver
Salt & peppar
500 gram
blomkål
Beskrivning
Krydda de tinade kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver (1 msk) och stek dom hela i ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader. Skiva sedan upp kycklingen i tunnare skivor (cirka 1 cm tjocka) och lägg i botten av en ugnsfast form. Skiva kycklingbaconet i mindre bitar och stek i olja tills de får färg. Krydda sedan med rökt paprikapulver (1 tsk) och salt. Lägg baconet över kycklingen. Blanda ihop Philadelphia, matlagningsgrädde, pressad vitlöksklyfta, västerbottensost, sambal oelek, salt och peppar. Klicka ut jämnt över kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 25 minuter på 200 grader.
Riv blomkål under tiden som gratängen är inne i ugnen, på den grova sidan av rivjärnet. Koka sedan upp lätt saltat vatten och häll ner den rivna blomkålen. Låt ligga i det kokande vattnet ca 10 sekunder och häll sedan av i durkslag. Servera gratängen med blomkålsriset. (Eller köp färdigt blomkålsris och gör samma procedur, så slipper du riva, klicka här: Blomkålsris)
Stoppa i fetaost och fäst öppningen med tandpetare. Salta och peppra ( men de ska inte bli färdiga). Lägg tillbaka kycklingen och låt ligga och puttra i såsen tills de blir genom kokta
Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Stimla kycklingen och paprikan. Skär ett snitt i översidan på baguetten, öppna och lägg i fyllningen
Bara att späda med vatten om den blir för stark när du väl ska tina och använda skapelsen. Om det är mycket fett ovanpå kan du avlägsna hel fettkakan, eller en del av den, med en sked när det stelnat
Den här blev det mycket mat utav och så sköter det sig självt i ugnen, alltså perfekt vardagsmat. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.