KYCKLING- OCH VÄSTERBOTTENGRATÄNG MAT MED SOFIE
catrineyngbro
catrineyngbro

KYCKLING- OCH VÄSTERBOTTENGRATÄNG MAT MED SOFIE

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • En av mina mest uppskattade rätter, kyckling och västerbottengratäng! Den passar riktigt bra på middagsbjudning, men gör sig också otroligt lyxig också i matlåda! Till gratängen passar det med pressad potatis, rotfrukter eller en matig sallad. Till denna valde jag att tillaga blomkålsris, riktigt gott!
  • 6 portioner, 350 kcal per portion
  •  
  • Viktväktarnas smartpoints per portion
  • Grön: 8 sp
  • Blå: 6 sp
  • Lila: 6 sp
  • 4 stora kycklingfiléer
  • 2 paket kycklingbacon
  • 1 tsk olja
  • 200 gram Philadelphia Light Vitlök & Örter
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • Salt & peppar
  • 500 gram blomkål

Beskrivning

    Krydda de tinade kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver (1 msk) och stek dom hela i ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader. Skiva sedan upp kycklingen i tunnare skivor (cirka 1 cm tjocka) och lägg i botten av en ugnsfast form. Skiva kycklingbaconet i mindre bitar och stek i olja tills de får färg. Krydda sedan med rökt paprikapulver (1 tsk) och salt. Lägg baconet över kycklingen. Blanda ihop Philadelphia, matlagningsgrädde, pressad vitlöksklyfta, västerbottensost, sambal oelek, salt och peppar. Klicka ut jämnt över kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 25 minuter på 200 grader.

    Riv blomkål under tiden som gratängen är inne i ugnen, på den grova sidan av rivjärnet. Koka sedan upp lätt saltat vatten och häll ner den rivna blomkålen. Låt ligga i det kokande vattnet ca 10 sekunder och häll sedan av i durkslag. Servera gratängen med blomkålsriset. (Eller köp färdigt blomkålsris och gör samma procedur, så slipper du riva, klicka här: Blomkålsris)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.