Helstektkycklingmedrotfrukterochsky – gör så här. Blanda allt i en skål med olja, salt och örter. Häll på socker, steksky, portvin, vin, vatten, tomatpuréoch buljongtärning
-) En kall sås med örter satte lite extra piff på allt. Helstektkyckling när den är som bäst och speciellt varma sommarkvällarsom det varit den senaste veckan
Ta ut formen och ös kycklingarnamedskynsom bildats i formen och vänd rotfrukterna. Då tre av fyra familjemedlemmar (precis som i fallet med den helstekta kalkonen) vill ha det ljusa köttet från kycklingenoch den fjärde gärna varierar (mer smak i de övriga kycklingbitarna) så har vi kommit fram till en kompromiss
Alltså inget du hoppar på och börjar medom du vill äta kycklingen samma kväll. Potatis och lök stuvas med gräddbuljong och sedan blandar man ner ost, skållade tomatklyftor, haricot verts och gräslök
Värm Lallerstedt såsen i vattenbad och toppa med den kvarvarande stekskyn från köttet. Om ni vill skala även potatis, jag brukar bara tvätta dem och använda dem med skalet på nu när de fortfarande har så tunt skal
Rotfruktstemat fortsätter här hemma. Snabbmat á la Amanda helt enkelt. Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost. Supergott och det gick riktigt snabbt, bara 20 minuter på 225 grader i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.