Kyckling Med Mild -curry- äpple Sås Crockis , Ca 4 port
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
800 g
kycklingfilé
olja till stekning
3 gula
lökar skalade och skurna i tunna skivor
2 vitlöksklyftor
finhackade
1 msk
curry
2 msk
vetemjöl
3 msk
kycklingfond
1 1/2 dl
koncentrerad äppeljuice
2 1/2 dl
kaffegrädde alt 1 dl vispgrädde
3 tomater
skållade skurna i tärningar
Kryddgrönt att strö över
Beskrivning
Bryn kycklingen runt om i olja i Crockis (eller i stekpanna), salta och peppra.
Ta bort kycklingen från Crockis.
Stek lök och vitlök mjuka.
Blanda ner curryn och låt bryna något.
Rör i mjöl och späd med kycklingfond och äppeljuice.
Lägg tillbaka kycklingen och tillaga på låg effekt i 4,5 timme.
Häll i grädde och låt gå ytterligare 30 minuter på hög effekt.
Smaka av såsen med salt och peppar.
Servera med pasta
Idag har jag tagit en majskyckling, kört den i lergrytan och lekt lite med en av mina favoritsåser. Vi gjorde då, sjöng melodin själva varje fredag, men har släppt tanken och upphört medkyckling på fredagar sedan länge
Ingredienser 400 g kycklingbröst i tärningar. 1 stor lök, hackad. 10 g färsk ingefära, hackad. 1 äpple, i tärningar. ¾ spetskål, gärna röd, 400 g. 1 kruka persilja, hackad. 4 dl kokt ris. 30 g rostade och saltade cashewnötter, 20 st Annons
Ingredienser Portioner. 44port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 rött äpple 2 msk olja 1 msk curry 640 g kycklingfiléer salt och peppar 2 dl crème fraiche 1 gurka 1/2 ask krasse Lägg till i inköpslistan
Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Servera med ris och sallad. 4 dl ris. 1400 g kycklingfärs. 11 äpple, grovt rivet. 2 Blanda färsen medäpple, curry, mango chutney och salt. Häll i grädden och låt sjuda ca 8 min
Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och strö över skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.