Du behöver

800 g fast potatis (8-10 st)

2 dl vetemjöl

1 tsk salt

4 dl mjölk 3 %

1 ägg

600 g rimmat sidfläsk, skivat

smör, till stekning

lingon rårörda

5 dl lingon

2 dl strösocker

Lägg i inköpslista

Gör så här

Skala potatisen.

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.

Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.

Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.

Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.

Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.

Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.

Matsortera dina äggskal och potatisskal till återvinning och njut av raggmunkarna!

Rårörda lingon
Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.
aphroditez
aphroditez

Du behöver 800 g fast potatis (8-10 st) 2 dl vetemjöl 1 tsk salt 4 dl mjölk 3 % 1 ägg 600 g rimmat sidfläsk, skivat smör, till stekning lingon rårörda 5 dl lingon 2 dl strösocker Lägg i inköpslista Gör så här Skala potatisen. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten. Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon. Matsortera dina äggskal och potatisskal till återvinning och njut av raggmunkarna! Rårörda lingon Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Du behöver
  • 800  g  fast potatis  (8-10 st)
  • 2  dl  vetemjöl
  • 1  tsk  salt
  • 4  dl  mjölk 3 %
  • ägg
  • 600  g  rimmat sidfläsk, skivat
  • smör, till stekning
  • lingon rårörda
  • 5  dl  lingon
  • 2  dl  strösocker

Beskrivning

    Gör så här

    Skala potatisen.

    Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.

    Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.

    Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.

    Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.

    Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.

    Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.

    Matsortera dina äggskal och potatisskal till återvinning och njut av raggmunkarna!

    Rårörda lingon
    Lägg lingon och strösocker i en skål och rör tills bären är mosiga och sockret lösts. Sylten håller ett par veckor i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.