Krossad potatis med vitlök och  färska örter
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Krossad potatis med vitlök och färska örter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • Prova nåt annat än kokt färskpotatis! Krossa och ugnsrosta potatisen tillsammans med timjan och vitlök. Gott till grillat och ett superbra sätt att återanvända överbliven potatis!
  • 1 kg små pottisar
  • 25 g smör
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • salt och svartpeppar
  • + färska örter vid servering

Beskrivning

    1. Koka potatisen så att det ganska precis är klar, gärna en liten kärna i mitten. Låt svalna något.
    2. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
    3. Lägg potatisarna i en stor ugnsform och pressa dem en gång med en gaffel så att de blir halvplatta (Bästa sättet jag kom på att beskriva det ? )
    4. Pressa vitlöksklyftorna i en kastrull, tillsätt smöret och smält samman så får du mycket smak av hela smöret.
    5. Pensla potatisarna med vitlökssmöret, salt och peppra.
    6. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg.
    7. Strö över färska örter och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.