Stekt gröt med yoghurt, honung och nötter Koka eller micra gröten. Häll över gröten i en form. Låt kallna i kylen. Skär gröten i 4 bitar (för 2 portioner) karinhenrietta
Krossad potatis med vitlök och färska örter 1. Koka potatisen så att det ganska precis är klar, gärna en liten kärna i mitten. Låt svalna något. 2. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft ingelamlandberg
Laxrillette Sjud laxen i lättsaltat vatten i 5 minuter. Låt den rinna av och svalna. Hacka löken riktigt fint och stek den i 2 matskedar smör tills den är mjuk och genomskinlig Svt
Ankrillette 1. Gnid in ankbenen med timjan, vitlök, muskot, salt och peppar. Låt gärna benen ligga i kryddorna över natten Svt
Kycklingrillette på rester TipsHar man inga rester och vill göra rillette på andra vis kan man pröva ankrillette eller laxrillete till exempel Svt
Knäckebröd på kaffe 300 g bröd, gammalt men ej mögligt och skalkar 50 g kaffesump 1 msk fänkålsfrö 0,5 msk timjan (eller oregano) 2 msk flingsalt 50 g smör vetemjöl www.koket.se
Kaffeknäcke 1. Doppa brödet hastigt i vatten. 2. Mixa med kaffesump, mortlade kryddor, smör, salt och eventuellt lite vetemjöl tills degen släpper från kanterna Svt
Panzanella Värm ugnen till 225 grader. Skär brödet i tärningar och finhacka rosmarinen. Lägg bröd och rosmarin på en ugnsplåt med lite olivolja och flingsalt Svt
Rostad mandelkubb med hjortron och citronsorbet Kör resterande mandelkubbar i matberedare tills det har blivit ett fint pulver. mandelkubb. 1vispgrädde Svt