Sätt ugnen på 200°.
Rulla ut ett ark Smördeg på medföljande papper.
Rör ihop färskost & parmesan. Bred över degen.
Strö över grillad paprika och pinjekärnor.
Krydda med salt och peppar.
Rulla ihop (tajt) från ena långsidan till hälften.
Rulla på samma sätt från andra sidan.
Skär cm-stora skivor tvärs över.
Lägg på bakpappersklädd plåt m. snittsidan upp.
Pensla med uppvispat ägg.
Strö över lite Flingsalt.
Grädda mitt i ugnen c:a 25 minuter.
Blanda färs i en skål med grädde, ägg, salt och peppar. Dekorera med färsk timjan. Strimla tomaterna och blanda ner med 1 dl parmesanost. Toppa med parmesanost och sätt i ugnen i cirka 20 minuter
Krämig tortellinisoppa med korv, paprika och toppad med parmesan. Till och med barnen blev charmade av den här soppan, trots att de var så skeptiska då jag berättade om att vi skulle ha tortellini i en soppa
4 4 port pasta (penne) 250 g körsbärstomater 1 förp grillad paprika i strimlor (à 200 g) 1/2 dl pesto 2 dl gräddfil salt och svartpeppar 65 g babyspenat 1 dl flagnad eller riven parmesanost Till servering salami Lägg till i inköpslistan
Lägg paprikahalvorna på en smord plåt eller ugnsform och fyll dem med röran. Vill du äta ett vegetariskt alternativ är detta fantastiskt gott - godare än med köttfärsfyllning om du frågar mig
Ganska stora med hjorthornssalt och sur grädde. Min mamma bakade ofta kringlor. Så jag blev så glad nu när jag hittade det här enkla receptet fast med bakpulver
Blanda, smör, vetemjöl och riven parmesan med lite salt o lite peppar. 160 g smör, 160 g vetemjöl, massa 60 g riven parmesan, 2 kvistar färsk rosmarin eller ca 1 msk, salt,peppar
Mixa paprikan i en bunke med lite av kvargen såsen ska bli slät, tillsätt pressad vitlök och resten av kvargen smaka av med salt och pappar och blanda i den hackade löken
Fördela paprikan i rena burkar. Klyv, kärna ur och skölj paprikorna. Skär dem i fyrkantiga bitar 1½ cm. Förväll dem i kokande vatten 1 minut, spola dem sen i kallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.