Krämig dragonkyckling med klyftpotatis och brysselkål
annagl
annagl

Krämig dragonkyckling med klyftpotatis och brysselkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • Kyckling
  • 1 st Gul lök
  • 2 st klyftor Vitlök
  • 600 g Kycklingfilé Färsk
  • 4 krm Salt Fint
  • 2 krm Svartpeppar
  • 1 msk Olivolja
  • 2 dl Creme Fraiche Naturell Lätt
  • 2 dl Vatten
  • 1 msk Dragon - torkad
  • 1 msk Kycklingfond Buljong
  • 2 krm Salt Fint
  • 2 krm Svartpeppar
  • 0.5 st Citron
  • Potatis
  • 600 g Potatis Fast
  • 1 msk Olivolja
  • 6 krm Salt Fint
  • Tillbehör
  • 500 g Brysselkål
  • 2 krm Salt Fint

Beskrivning

    1. Värm ugnen till 200 grader.

    2. Potatis: Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.

    3. Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.

    4. Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.

    5. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med kycklingen i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingbuljong i pannan. Låt puttra ihop i 7-10 min under lock. Eller täck pannan med ugnsfolie. Smaka av dragonsåsen med salt, peppar och citronsaft.

    6. Tillbehör: Ta bort det yttersta skalet på brysselkålen. Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud brysselkålen i ca 3-4 min. Sila av vattnet och lägg upp brysselkålen i en skål.

    Servera dragonkycklingen med klyftpotatis och brysselkål.

    https://www.mathem.se/recept/kramig-dragonkyckling-med-klyftpotatis-och-brysselkal

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.