Krämig dragonkyckling med klyftpotatis och brysselkål
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4
portioner
Kyckling
1 st
Gul lök
2 st
klyftor Vitlök
600 g
Kycklingfilé Färsk
4 krm
Salt Fint
2 krm
Svartpeppar
1 msk
Olivolja
2 dl
Creme Fraiche Naturell Lätt
2 dl
Vatten
1 msk
Dragon - torkad
1 msk
Kycklingfond Buljong
2 krm
Salt Fint
2 krm
Svartpeppar
0.5 st
Citron
Potatis
600 g
Potatis Fast
1 msk
Olivolja
6 krm
Salt Fint
Tillbehör
500 g
Brysselkål
2 krm
Salt Fint
Beskrivning
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Potatis: Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
3. Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.
4. Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.
5. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med kycklingen i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingbuljong i pannan. Låt puttra ihop i 7-10 min under lock. Eller täck pannan med ugnsfolie. Smaka av dragonsåsen med salt, peppar och citronsaft.
6. Tillbehör: Ta bort det yttersta skalet på brysselkålen. Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud brysselkålen i ca 3-4 min. Sila av vattnet och lägg upp brysselkålen i en skål.
Servera dragonkycklingen med klyftpotatis och brysselkål.
Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid
En riktigt krämigoch god räkpasta. Denna krämiga räkpastan är en favorit jag har. På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Se där en krämigoch god sås på ett kick. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Blanda med creme fraiche och gräddfil. Smaka av med salt. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika och fetaost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.