Kokt torskfilé med purjolök
johnnynilsson
johnnynilsson

Kokt torskfilé med purjolök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gr. Torskfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 tärning fiskbuljong c:a 10 gr.
  • 1 dl. Vatten
  • 1 st. Citron
  • 150 gr. Purjolök

Beskrivning

    Använd med fördel en traktörpanna eller djupt stekjärn

    Strö saltet och citronpepparn på filéerna. Låt stå kallt i c:a 10 minuter

    Fräs purjolöken i olivoljan och smula ner buljongtärningen i 1 dl. vatten.

    Häll på buljongvattnet och lägg i filéerna. Häll på vatten så att filéerna precis täcks.

    Låt sjuda i 4-6 minuter (efter uppkok) eller tills du känner att fisken är genomkokt. En färsk filé spricker upp och blir aningen vitare när den är färdig men känn med en gaffel om du är osäker, den ska gå lätt igenom köttet.

    Detta är ett bra lågkolhydratalternativ och serveras med fördel till zucchinipasta med en pepparrotssås eller en dansk remouladsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.