Använd med fördel en traktörpanna eller djupt stekjärn
Strö saltet och citronpepparn på filéerna. Låt stå kallt i c:a 10 minuter
Fräs purjolöken i olivoljan och smula ner buljongtärningen i 1 dl. vatten.
Häll på buljongvattnet och lägg i filéerna. Häll på vatten så att filéerna precis täcks.
Låt sjuda i 4-6 minuter (efter uppkok) eller tills du känner att fisken är genomkokt. En färsk filé spricker upp och blir aningen vitare när den är färdig men känn med en gaffel om du är osäker, den ska gå lätt igenom köttet.
Detta är ett bra lågkolhydratalternativ och serveras med fördel till zucchinipasta med en pepparrotssås eller en dansk remouladsås.
Servera medsmörkokt majs och en citronskiva. Stek de panerade torskfiléerna tills de är gyllenbruna. Doppa först filén i mjöl, sedan i ägg, och sist ströbröd, krydda med salt och peppar
Ansa och strimla purjolök och selleri. Fräs purjolök, selleri och paprika några minuter i 1/2 msk margarin. Späd med vatten och låt allt fräsa ca 3 minuter. 150 g torskfilé. 5 cm purjolök
Servera torsken nykoktmed potatis och gräddstuvad purjolök. Torsken har kallats för havets guld och har hållit liv i hela folk, ändrat samhällen och till och med utlöst krig
Ansa och strimla purjolök och selleri. Fräs purjolök, selleri och paprika några minuter i 1/2 msk margarin. Späd med vatten och låt allt fräsa ca 3 minuter. 150 g torskfilé. 5 cm purjolök
Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Servera medkokt potatis och grönsaker. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
På den tiden vi åt pasta i det här hushållet, hemföll vi ofta åt Jamies Papardelle med söt purjolök och mascarponeost från hans första kokbok Den nakna kocken från tv-serien med samma namn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.