Johnnys Kokbok

Johnnys Kokbok

  • 7 Recept
Mina egna recept, sprungna ur åratal av experiment
Klassisk Gulasch

Klassisk Gulasch

Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev 1 msk olja till stekning 4 gula lökar 1 röd paprika 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 msk tomatpuré 5 vitlöksklyftor 1 msk mejram 5 msk paprikapulver 1 msk hel kummin 1 tsk salt 1 krm peppar 4 medelstora potatisar 250 g rotselleri 2 morötter 2 liter oxbuljong (tärning eller konc fond + vatten) ev 1/2 tsk sambal oelek Till servering gräddfil finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken

Klassisk Remouladsås

Mal eller hacka picklesen. Blanda majonnäs, hackad dill, kapris, dragon och senap. Tillsätt picklesen. Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter
Mors kanelbullar

Mors kanelbullar

Blanda smör, mjölk och jäst/socker i den ordningen. Tilllsätt mjölet och knåda tills degen blir klar. Låt jäsa i 1 timme under handduk

Äggpanerad Gösfilé

Vispa ägget i en djup tallrik. Blanda mandelmjöl, salt och peppar på en platt tallrik. Doppa filén först i ägget och sedan i mjölet så att fisken täcks på båda sidor

Kokt torskfilé med purjolök

Använd med fördel en traktörpanna eller djupt stekjärn. Strö saltet och citronpepparn på filéerna. Låt stå kallt i c

Linda & Johnnys Bearaise

Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Hacka schalottenlöken fint. Krossa vitpepparkornen i en mortel
Dansk remouladsås

Dansk remouladsås

1. Tips. Passar perfekt till rostbiffsmackan med rostad lök och snittgurka och till den friterade spättan med räkstjärtar och citronklyfta samt till skivad torskrom på danskt rågbröd med citronklyfta