Bror med damsällskap var här och hälsade på och efter några timmar på stan i en radikal jakt på skor blev det en härlig sommarmiddag på stekt Gösfilé med kokt färskpotatis och en tvärslagen Hollandaisesås
Egentligen var det två recept eftersom jag tog den baconrullade gösfilén från en sida och potatis- & jordärtskockspurén från en annan sida, och satte ihop
Här kommer ett enkelt men mycket gott recept på äggpanerad aubergine på salladsbädd. Det passar perfekt till frukost, brunch eller om man vill bara vill ha en lite enklare måltid
Här kommer ett recept med ärtor i kombination med nyfångad gösfilé, gräddsås och nypotatis. Servera de varma gösfiléerna med sås och ärtor samt nykokt potatis
4 bitar gösfilé (eller annan fisk efter tillgång och smak). 4 bitar gösfilé. Så här års är det synd och skam att inte njuta av den otroligt delikata ramslöken
Vänd gösfilén först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i skorpmjölet. Vänd gösfilén först i mjölblandningen, därefter i ägget och sist i skorpmjölet
Skölj potatisen, skrubba om det behövs. Rensa kantarellerna (dela de största i två). Pochera äggen. koka upp ca 1 l vatten med 1 msk ättika och 1 tesked salt
600 g gösfilé. Börja med purén. Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka dem i grädden i en tjockbottnad kastrull tills de är mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.