1. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor. Det går även bra med förkokta betor.
~Plättar~
1. Skala och riv morot och potatis fint. Vispa lätt ihop kokosmjölk, ägg, mjöl, de torra kryddorna och salt. Vänd ner morot, potatis, apelsinskal och -saft. Låt gärna smeten vila en stund innan stekning.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i lite smör. Skopa ut smet till små plättar och grädda dem gyllene, i omgångar, på båda sidor. Vänd försiktigt.
3. Servera plättarna med betor och yoghurt. Toppa med pumpakärnor och ringla över honung.
Jag gjorde en supergod pulled pork med smak av apelsin och en afrikansk kryddblandning, och den sky som bildades var så mustig och god att jag bestämde mig för att göra soppa på den
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Nu när jag var sjuk kunde jag till ochmed ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
Ugnsrostade rotfruktermed vitlök. Det har blivit så himla mycket sötsaker och bakverk här senaste dagar så nu var det dags att bryta av med lite mat faktiskt
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.