Kokosplättar med rotfrukter och ingefära
citrussaga
citrussaga

Kokosplättar med rotfrukter och ingefära

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ~4 portioner~
  • 400 g morot
  • 200 g potatis
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 2,5 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • Smör till stekning

Beskrivning

    1. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor. Det går även bra med förkokta betor.

    ~Plättar~

    1. Skala och riv morot och potatis fint. Vispa lätt ihop kokosmjölk, ägg, mjöl, de torra kryddorna och salt. Vänd ner morot, potatis, apelsinskal och -saft. Låt gärna smeten vila en stund innan stekning.

    2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i lite smör. Skopa ut smet till små plättar och grädda dem gyllene, i omgångar, på båda sidor. Vänd försiktigt.

    3. Servera plättarna med betor och yoghurt. Toppa med pumpakärnor och ringla över honung.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.