Klassiska Scones
jigglybear
jigglybear

Klassiska Scones

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl filmjölk
  • Om du vill baka grova scones kan du byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Det går också bra att tillsätta ca ½ dl blandade frön i degen.

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en deg.

    2. Dela degen i 2 delar och forma runda kakor med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

    3. Skär varje kaka i 4 bitar och nagga med en gaffel.

    4. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna på plåten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.