11 dl
torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
11 dl
nötter eller mandel
11 tsk
stötta kardemummakärnor och 1 tsk sockerSå här gör du 15 minuter Sätt ugnen på 250°C Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde. Njut! Spara recept 3 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 1558
Ikväll mitt i trädgårdsfixandet bakade jag scones. Scones. Det är så gott och snabbt går det. Ikväll bakade jag på turkisk yoghurt, mest för att det fanns hemma
Sugen på nybakat bröd till soppan men inte tid att baka. Då är detta det perfekta brödet. Bara att röra ihopa, platta till och steka ett par minuter på varje sida - enkelt och supergott
Funkar bra att rosta eller mikra så blir det som nytt igen, precis som med scones. Idag försökte jag följa min ambition att äta mer vegetariskt med en sötpotatis- och majssoppa (himla gott för övrigt) och kände då för ett gott bröd till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.