Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg alla ingredienserna som ska vara till smeten i en bunke.
Knåda med händerna till en smet/deg.
Dela degen på två och rulla ut till längder, lägg på bakplåtspappret.
Platta till längderna med fingertopparna.
Pensla längderna med äggvita och strö över kardemumma, kanel och pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12-15 minuter.
Låt svalna lite, skär sedan längderna i snittar.
(Jag fick ut 15 snittar per längd)
Tycker man dom är för sega/mjuka så kan man torka dom lite extra i ugnen efter man har snittat dom.
W bakar fortfarande en hel del efter recept ur boken Vi bakar och lagar mat. Nu ska ja jobba med tavlorna för att sen kasta mig iväg och köpa packningsmaterial som är slut
I den hade jag svartpepparkubb (rökt skinka med massor av svartpeppar), strimlad vitkål, majs, tomat, paprikasallad, stekt kycklingfilé och en dressing på majonäs, mango chutney och curry
Mat & Bak /. Skönt att ha maten redo till kvällen. Jag jobbar ett kort pass fram och tillbaka till Ljusdal och skulle egentligen sovit där men Daniel samåker till Forsmark så han kan inte vänta tills jag kommer hem i morgon vid 9
Många av er la upp bilder på instagram och mailade mig bilder av era egna ”slice n’ bake” kakor. I USA så finns det färdig kakdeg på rulle som kallas ”slice and bake” för man behöver bara skära skivor och stoppa in dom i ugnen
Oftast är det väl med blandade känslor som väckarklockan ställs igen, många uppskattar att komma tillbaka till rutinerna i livet igen men på samma gång så är det så skönt att vara ledig och inte ha så många måsten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.