Kanelbullesnittar Bina's Mat & Bak
catrineyngbro
catrineyngbro

Kanelbullesnittar Bina's Mat & Bak

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Underbart goda snittar med smak av Kanelbulle :)
  • Snabbt och enkelt, fika på 20 minuter!
  • Endast 1 sp/ snitt
  • 30 stycken
  •  
  • Smeten/degen
  • 50 g Bregott mellan
  • 2 -3 äggulor
  • (spara äggvitan)
  • 2½ dl Vetemjöl
  • 1 ½ dl sötströ
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1½ tsk Bakpulver
  • 1 tsk Kardemumma
  • 2 tsk Kanel
  • 1 msk ljus Sirap
  •  
  • Topping
  • 3 msk Pärlsocker
  • ½ tsk Kardemumma
  • ½ tsk Kanel
  • Äggvita

Beskrivning

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 175 grader.
    Klä en plåt med bakplåtspapper.
    Lägg alla ingredienserna som ska vara till smeten i en bunke.
    Knåda med händerna till en smet/deg.
    Dela degen på två och rulla ut till längder, lägg på bakplåtspappret.
    Platta till längderna med fingertopparna.
    Pensla längderna med äggvita och strö över kardemumma, kanel och pärlsocker.
    Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12-15 minuter.
    Låt svalna lite, skär sedan längderna i snittar.
    (Jag fick ut 15 snittar per längd)
    Tycker man dom är för sega/mjuka så kan man torka dom lite extra i ugnen efter man har snittat dom.

    Förvara snittarna i en kakburk!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.