Jordärtskockschips med citronsaft,smeten och löjrom
kicki-104
kicki-104

Jordärtskockschips med citronsaft,smeten och löjrom

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 jordärtskockor, ska vara ca 300gr, 3 msk
  • rapsolja, svartpeppar, 1krm salt.
  • Citronsalt: Skal från en halv citron,2krm salt, svartpeppar.
  • Servering : Creme fraiche,löjrom, kryddkrasse

Beskrivning

    Ugn 200gr,
    Skrubba ock tvätta kockorna väl, skiva tunt med mandolin, lägg i kallt vatten.Torka mellan 2 torra handdukar, blanda rapsolja med lite peppar och salt,blanda försi
    ktigt med skockorna lägg på bakplåtspapper i ett lager bredvid varandra,ta bort ev överflödig olja med papper,rosta mitt i ugnen ca 10 min till dom är gyllenbruna och krispiga.
    Citronsalt: skölj och skrubba citroner i ljummet vatten,riv det yttersta skalet och låt torka en lite stund,blanda med salt och svartpeppar, strössla över de varma chipsen
    Servering : servera avsvalnade chipsen med creme fraiche löjrom och klippt krasse
    Chipsen går att fritera istället i 160grader olja

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.