Jordärtskockschips med citronsaft,smeten och löjrom
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
4 jordärtskockor,
ska vara ca 300gr, 3 msk
rapsolja, svartpeppar, 1krm salt.
Citronsalt: Skal från en halv citron,2krm salt, svartpeppar.
Servering : Creme fraiche,löjrom, kryddkrasse
Beskrivning
Ugn 200gr,
Skrubba ock tvätta kockorna väl, skiva tunt med mandolin, lägg i kallt vatten.Torka mellan 2 torra handdukar, blanda rapsolja med lite peppar och salt,blanda försi
ktigt med skockorna lägg på bakplåtspapper i ett lager bredvid varandra,ta bort ev överflödig olja med papper,rosta mitt i ugnen ca 10 min till dom är gyllenbruna och krispiga.
Citronsalt: skölj och skrubba citroner i ljummet vatten,riv det yttersta skalet och låt torka en lite stund,blanda med salt och svartpeppar, strössla över de varma chipsen
Servering : servera avsvalnade chipsen med creme fraiche löjrom och klippt krasse
Chipsen går att fritera istället i 160grader olja
4 förrättsportioner 4 jordärtskockor (4 jordärtskockor motsvarar ca 300 g) 3 msk rapsolja nymald svartpeppar 1 krm salt Citronsalt skal från 1/2 citron 2 krm salt nymald svartpeppar Till servering gräddfil (avrunnen över natten) eller crème fraiche löjrom kryddkrasse Lägg till i inköpslistan
Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor. Skala och finhacka rödlök. Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor
300 g potatis, skalad 100 g purjolök, sköljd 5 dl hönsbuljong 4 dl grädde 1 citron, skalet av salt 50 g lättsaltade potatischips 100 g löjrom 1 kruka dill
Borsta potatisen ren, skölj, torka och stick dem med en gaffel eller potatissticka. Känn med sticka. Servera den finhackade löken (nyss hackad), löjrommenoch crème fraiche i skålar till
Till den så blev det en klassiskt smörstekt toast med lite löjrom, creme fraiche och lök. Och under tiden soppan är på väg att bli klar så steker du några toaster i smör och kryddar dem med lite havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.