Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter. Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning
Skär försiktigt stubbar med en tunn vass kniv och lägg i stora bullformar. Värm ugnen till 150 grader. Arbeta samman smör och mjöl till en deg i en matberedare
Mördeg kan vara lite pilligt att få ihop och marängsmeten gör alltihop lite kladdigt när man ska baka, men med lite tålamod och nogrannhet får man fina kakor som nästan smälter i munnen
Det som är bra med småkakor är att det oftast blir många kakor av varje sats man bakar. Jitterbuggare är en god kaka som består av mördeg och maräng tillsammans, likt en rulltårta
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. jitterbuggare,. Namnet på denna spröda kaka med maräng och mördeg kommer från den på 30- och 40-talet så populära dansen
Jitterbuggare är en spröd kaka med maräng i. Helt underbart med mördeg. Skär rullen i ca 1/2 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper
Jitterbuggare är en klassisk kaka som består av en mördeg med marängfyllning, och just kombinationen med den spröda mördegen tillsammans med den sega marängen gör att kakorna verkligen blir supergoda
Rulla ihop med hjälp av bakpapperet till en lös rulle. Kavla ut på bakpapper med plastfolie ovanpå, till en platta 35x20 cm. Skär i 7 mm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper
Strö rikligt med socker och kanel över kakorna. 3-4 Äpplen (gärna lite syrliga eftersom du toppar med socker). Förbered plåten med pappersformar (ca 12 st). Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter, känn med fingret på kakans topp innan du tar ut plåten. 3-4 Äpplen (gärna lite syrliga eftersom du toppar med socker)
Jitterbuggare. En spröd kaka med lager av seg maräng. Jitterbuggare. Jag vet att jag sagt det förr, men jag tycker fortfarande att det är roligt med nya bakverk
Jag älskar ju som bekant maränger, och tillsammans med mördeg - som också är himla gott (att äta direkt ur bunken) - kunde det ju inte bli annat än lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.