Jitterbuggare med variationer
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Jitterbuggare med variationer

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 st
  • Mördeg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1-2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Till mördegen kan tillsättas
  • 4 msk kakao och/eller
  • 2 tsk krossade kardemummakärnor
  • Valfria bär kan läggas på marängfyllningen

Beskrivning

    Arbeta samman mjöl, socker, smör och äggula till en deg. Lägg in degen i kylen ca 30 minuter.

    Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.

    Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16x30 cm.

    Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor.

    Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund. Skär i ca 1 cm tjocka skivor.

    Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt.

    Grädda i 175 grader, 12-15 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.