Jitterbuggare
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 11 dl strösocker
  • 1200 g smör
  • 11 äggula
  • 12 äggvitorMördeg: Lägg vetemjöl, strösocker, smör i bitar och äggula i skålen till matberedaren, med kniven monterad. Mixa snabbt ihop till en deg. Låt den vila inplastad i kylen.
  • 1 Maräng: Vispa äggvitorna i en ren bunke med ren visp till hårt skum, tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Marängen ska bli tjock och blank.
  • 1 Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut mördegen från kylen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en kaka, cirka 16 × 30 cm. Fördela marängen på kakorna och rulla ihop från långsida, som till en rulltårta. Lägg upp rullen på en skärbräda och låt dem vila i kylen i 30 minuter.
  • 1 Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåts- papper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem kallna på bakgaller. Förvara kakorna i kakburkar med lock! Kakorna går bra att frysa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.