Idas glutenfria citronkaka med vallmo
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Idas glutenfria citronkaka med vallmo

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl mandelmjöl + till formen
  • 3 msk blåa vallmofrön
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 1 dl socker
  • 2 ekologiska citroner
  • 3 ägg
  •  
  • Frosting
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ekologisk citron i skivor

Beskrivning

    Gör så här:
    Blanda vallmofrön, salt, mandelmjöl och bakpulver i en bunke.
    Häll rapsoljan och sockret i en kastrull.
    Riv skalet på citronerna, dela dem och pressa ut saften från tre av halvorna (spara en halva till frostingen).
    Blanda ner skalet (spara lite till dekoration) och saften i kastrullen och låt sjuda i några minuter på låg värme.
    Rör ner i bunken.
    Vispa äggen fluffigt, vänd ner och rör om till en slät smet.
    Smörj en springform, ca 25 cm i diameter, bröa med mandelmjöl.
    Fördela smeten jämt i formen och grädda mitt i ugnen ca. 30 minuter. (För mig var kakan klar på 15 minuter så håll koll)
    Låt kakan svalna helt i formen.

    Frosting:
    Vispa philadelphiaost, honungen och vaniljsockret fluffigt.
    Pressa ur de sista citronhalvan och rör om ordentligt.
    Bred frostingen över kakan och dekorera med citronskivor och skal.

    Lycka till!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.