Värm en stekpanna, häll i (wok) oljan och stek kycklingklubborna lätt bruna. Gnid in kycklingklubborna med 2 msk limejuice, chilipepparn och hälften av vitlöken. 8 kycklingklubbor
Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och skär svampen i bitar, och låt det steka med kycklingen ett par minuter
Då har jag hittat den ultimata marinaden. Inte en droppe olja och ändå så gott. Häftigt att mixa ner persikohalvor men det ska erkännas att jag var lite skeptisk innan jag testade receptet men jag behövde verkligen inte vara orolig
Piri piri-kyckling2 hel kyckling, små och delade på hälften 100 g smör 2 klyfta vitlök (stora) 1 tsk kinesisk soja salt peppar piri piri sås (finns i välsorterade matbutiker)
Blanda samman marinaden i en plastpåse eller skål och lägg ner kycklingklubborna. Servera kycklingen med dipsås och gärna bakpotatis och grönsaker till
KycklingfiléTomaterTomat & chilli purevitlökfärsk fullkornspasta0,5 dl vattenMarinad. 2 dl Rapsolja1 msk Kycklingkrydda1 msk Kinesisk Soja1 tsk torkad dragonLägg kycklingen i en ugnsfastform, häll över marinaden och ställ formen i ugnen 30 min , 200 grader, eller tills kycklingen är klar. 1 msk Kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.