Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon. Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet
Tänk på att hettan känns tydligare efter gratängen varit i ugnen. Smaksätt med sambal och chutney. Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat
Hettan i såsen kan du variera med sambal oelek. Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Grytan serverade jag med basmatiris, grönsaker och lite salta jordnötter
Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna med smör. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Skala och hacka löken och skär svampen i bitar, och låt det steka medkycklingen ett par minuter
Förenklat skulle man kunna kalla den för het kletig kycklingmed nötter och ris. Dock är det kallt ute och man vill ha något som värmer, då är denna heta asiatiska kycklingrätt utmärkt
Piri piri-kyckling2 hel kyckling, små och delade på hälften 100 g smör 2 klyfta vitlök (stora) 1 tsk kinesisk soja salt peppar piri piri sås (finns i välsorterade matbutiker)
Servera med ris. Bena ur kycklingen och fördela i en ugnsfast form. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ca 10-15 min i 225 grader. 1 grillad kyckling
Servera med en god råkostsallad. KycklingfiléTomaterTomat & chilli purevitlökfärsk fullkornspasta0,5 dl vattenMarinad. 2 dl Rapsolja1 msk Kycklingkrydda1 msk Kinesisk Soja1 tsk torkad dragonLägg kycklingen i en ugnsfastform, häll över marinaden och ställ formen i ugnen 30 min , 200 grader, eller tills kycklingen är klar. 1 msk Kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.