Piri piri-kyckling2 hel kyckling, små och delade på hälften 100 g smör 2 klyfta vitlök (stora) 1 tsk kinesisk soja salt peppar piri piri sås (finns i välsorterade matbutiker)
Strimla kycklingen och lägg i plastpåsen tillsammans med vegetabilisk olja och kryddmixen. Blås in lite luft och skaka påsen tills kycklingstrimlorna är helt täckta
Hetta upp lite olivolja i en panna på hög värme. Krispig grönkål. Jag skulle bort under kvällen och hade tagit upp kyckling till middag men hann inte tillaga den före och efter skulle det bli alldeles för sent så då löste jag det på bästa improviserade sätt
Värm en stekpanna, häll i (wok) oljan och stek kycklingklubborna lätt bruna. Gnid in kycklingklubborna med 2 msk limejuice, chilipepparn och hälften av vitlöken. 8 kycklingklubbor
En god och saftig helstekt kyckling med gyllenbrunt krispigt skinn. Serveras till exempel med ungsrostade rotsaker som med fördel kan göras tillsammans med kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.