Helenas luftiga ciabattor
Helena Toftling
Helena Toftling

Helenas luftiga ciabattor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk salt
  • 11,5 dl vetemjöl special

Beskrivning

    1. Smula jästen och lös den i vattnet. Rör i saltet och mjölet lite slarvigt. Allt ska precis bara blanda sig.

    2. Plasta in degen och låt jäsa i 4-6 timmar eller över natten.

    3. Sätt ugnen på högsta värme. Lägg bakplåtspappret på en plåt. Mjöla bakbordet generöst och stjälp ut vägen. Strö mjöl på ovansidan.

    4.Platta ut något och skär degen i bitar. Flytta över dem till plåten med hjälp av degskrapan.

    5. Sätt in plåten och spraya vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen. Stäng ugnsluckan snabbt och baka i 5 minuter.

    6.Sänk sedan värmen till 175 grader och baka i ytterligare 20 minuter.

    7.Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.