I originalreceptet, som kommer från matklubben. net (se här), står det att det ska bli ca 10 - 12 frallor, men jag gjorde 16 stycken istället, à ca 90 g styck, vilket blev lagom stora frallor tycker jag. ca 7 - 8 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 30 - 40 minuter. Grädda frallorna i den övre delen av ugnen i ca 10 - 12 minuter. ca 10 - 12 frallor. ca 7 - 8 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, sirap, salt, vetemjöl och det mesta av rågsikten
Här kommer ett recept på riktigt saftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Jag håller verkligen tummarna för att några av er kommer att göra det för det här tycker jag är ett "måste testa recept"
Insåg när jag skulle döpa denna kladdkaka att skumbollen har väldigt många namn - gräddbulle, mums-mums, kokosboll, kokosmunk, kokostopp, ja det finns nog fler
Receptet kommer från Jennie & Stina men jag bjuder på det här också. 10-12 dl vetemjöl special. Häll på mjölet i omgångar, ungefär 3-4 dl i taget är lagom och arbeta sedan degen väl. Arbeta därefter degen tills den blir len och slät, ca 10-20 minuter. Grädda bröden 30-40 min i undre delen av ugnen tills de har fått en fin, gyllenbrun yta. 10-12 dl vetemjöl special
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.