HAVS KRÄFTOR
ewa_toll
ewa_toll

HAVS KRÄFTOR

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 havskräftor, helst råa
  • Salt
  • 1 msk torkad dill
  • 1 msk oregano
  • Några kvistar färsk dill, fint hackad
  • Några kvistar persilja, fint hackad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4-6 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 dl olivolja

Beskrivning

    Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet. Lägg halvorna på en plåt.
    Strö över salt, torkad dill och oregano. Lägg på den fint hackade färska dillen och persiljan.
    Blanda ihop smöret med de pressade vitlöksklyftorna. Klicka vitlökssmöret över halvorna.
    Häll till sist över olivoljan. Gratinera kräftorna i ugn på 225° på översta falsen i ugnen i 5 minuter. Ös över spadet och gratinera ytterligare 5 minuter. ( Används kokta havskräftor t ex. från frysdisken ska de endast gratineras i några minuter på översta falsen.)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.