Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet. Lägg halvorna på en plåt.
Strö över salt, torkad dill och oregano. Lägg på den fint hackade färska dillen och persiljan.
Blanda ihop smöret med de pressade vitlöksklyftorna. Klicka vitlökssmöret över halvorna.
Häll till sist över olivoljan. Gratinera kräftorna i ugn på 225° på översta falsen i ugnen i 5 minuter. Ös över spadet och gratinera ytterligare 5 minuter. ( Används kokta havskräftor t ex. från frysdisken ska de endast gratineras i några minuter på översta falsen.)
Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Hemgjord Majonnäs 2 Ekologiska Äggulor 1½ tsk osötad Senap ½-1 krm Havssalt Lite nymald Vitpeppar 1 tsk Vit Balsamvinäger Några droppar Worcestersauce 2 dl Zeta’s Rapsolja Blanda gulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en smal, hög bunke. Skordalia 2 kalla, kokta Potatisar 2-3 Vitlöksklyftor 2 dl kallpressad Olivolja 1 Äggula Havssalt Vinäger efter smak Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en jämn röra. Majonnäs med Tomat, Rosmarin och Vitlök 2 Tomater 1 liten gul Lök 1-2 Vitlöksklyftor 1 msk Olivolja 1 msk finhackad Rosmarin 1 tsk Balsamvinäger ½ dl Vatten 1 dl Majonnäs ½ dl Grekisk Yoghurt Havssalt och nymald Vitpeppar Hacka tomat och lök i små tärningar
Jag har aldrig varit rädd för socker eller annat som gör allt gott extra gott. Jag har däremot inget emot att testa alternativ till traditionell bakning
Dela fisken i bitar. Mixa samtliga ingredienser och låt svälla i 5 min. Stek 8 biffar. Servera med potatismos, gröna ärter, riven pepparrot, pressgurka och smält smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.