Havets frukter och en bläckfisk
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 pers
  • 500 g buccatini
  • 2 burkar skalade tomater
  • 1 gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 0,5 fänkål
  • 1 röd spansk peppar
  • 2 dl hackad persilja
  • persilja
  • 4 msk olivolja
  • 5 dl torrt vitt vin
  • 2 msk fiskfond
  • Salt
  • 2 nypor socker
  • 4 färska bläckfiskar
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlkösklyfta
  • Citronsaft
  • flingsalt
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 nät blåmusslor
  • SKALDJUR
  • 1 Rensa bläckfisken. Se här hur du ska göra. Skär den i ringar och spara armarna. Vänd dem i lite olivolja, en krossad vitlöksklyfta, flingsalt och lite citronsaft och låt marinera i ca 30 min
  • lite olivolja
  • krossad vitlöksklyfta
  • citronsaft
  • 3 Skölj musslorna och plocka bort dem som är öppna och som inte sluter sig när man ”bankar dem i bordskivan”.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.