1 Rensa
bläckfisken. Se här hur du ska göra. Skär den i ringar och spara armarna. Vänd dem i lite olivolja, en krossad vitlöksklyfta, flingsalt och lite citronsaft och låt marinera i ca 30 min
lite olivolja
krossad vitlöksklyfta
citronsaft
3 Skölj
musslorna och plocka bort dem som är öppna och som inte sluter sig när man ”bankar dem i bordskivan”.
Skölj ävenspenaten flera gånger och skär den i strimlor. Lägg i musslorna och häll över vitt vin. Skölj musslorna flera gånger i rinnande vatten för att ta bort all sand som finns inuti dem
Tag bort skinnet ochrensaden grillade kycklingen, skär den i små bitar. Skölj salladen. Blanda sallad, kyckling, skinka, honungsmelon, ananas, tomater, gurka, majs, physalis, paprika och purjolök i en skål
Man kan anpassa innehållet i pajen efter eget smak och tycke. Både matpaj och dessertpaj. Antingen har man en färdig paj i frys eller kyl eller bara en färdig pajdeg
Även om jag vart i Thailand och Hemsedal. Och glad påsk of course. Kanske baka en tårta eller två. Den här tårtan bakade jag i alla fall till jobbets påskfika i går ochden blev verkligen tok-god
Som ett lyckligt sammanträffande så bestämde sej faktiskt sommarvärmenochsolen att göra fru M sällskap redan idag, troll har tur - eller hur är det nu man säger
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn purjolöken i några minuter. Kaviar- och purjolöksgratäng. En fiskrätt i barnens smak som passar perfekt att starta upp veckan med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.