4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Dela fisken i bitar. Mixa samtliga ingredienser och låt svälla i 5 min. Stek 8 biffar. Servera med potatismos, gröna ärter, riven pepparrot, pressgurka och smält smör
Om det inte hade varit för att Sara på bloggen Cookie Crumble hade twittrat om att hon skulle laga havetsWallenbergare - ja, då vete sjutton vad som hade serverats till middag hos oss denna kväll
En laxvariant på den äkta wallenbergaren. Servera med potatismos och pressgurka. När färskpotatisen kommer är en ljummen potatissallad gott som variation
Gillar ni fisk precis som jag kanske jag kan fresta med ett recept på wallenbergare gjorda på torsk. Havetswallenbergare (2 pers). Joanna Havetswallenbergare (2 pers)
•Lägg färsen i en skål. •Kärna ur och finhacka chilin samt dill och gräslök. •Blanda resterande ingredienser och cirka hälften av grädden (ska vara ganska lös men ska samtidigt kunna formas till biffar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.