ewa_toll
ewa_toll
ewa_toll
Jag är en svensk tjej som bor i Frankrike sedan över 40 år , men har bevarat den svenska matkulturen och tagit till mig den franska ☺
Fisk Och Skaldjur

Fisk Och Skaldjur

Kalasgod fiskpaté

Kalasgod fiskpaté

600 g fiskfilé. 600 g fiskfilé kolja och lax 2 tsk salt 2 krm vitpeppar nymald 0. 2 tsk salt. 2 krm vitpeppar
HAVS KRÄFTOR

HAVS KRÄFTOR

Klyv kräftorna på längden genom att lägga dem på rygg och skär ett snitt längs med stjärten till huvudet
Torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn

Salta och peppra fisken. Lägg runt om fisken. Skölj och dela salladslöken i bitar. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över dem
Klassisk laxpudding

Klassisk laxpudding

400 g rimmad lax, i skivor 8-10 potatisar, kokta kalla 1 gul lök (stor) 2 msk smör 1 kruka färsk dill, hackad vitpeppar 3-4 ägg 3,5 dl mjölk
Mousse med tonfisk

Mousse med tonfisk

Kör tonfiskoch lätt tinade fiskstickor i mixer eller matberedare. Rör i finhackat kryddgrönt och majonnäs
Lax med färsk pasta

Lax med färsk pasta

lägg på riven citroncest och dill. Ringla över lite olja eller smör och salt. Stek sparris i olja och flingsalt
Gravad lax

Gravad lax

Blanda socker, salt och peppar. Lägg laxen antingen i en plastpåse eller i en form med kant och plasta in
Laxqueneller med vitvinssås

Laxqueneller med vitvinssås

Strö över salt och kör till en jämn fiskfärs. Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad
Smörbruschetta med krabbröra

Smörbruschetta med krabbröra

Blanda krabba, äpple, gräddfil, senap, gräslök och salt. Blanda vitlök och smör. Grilla eller rosta brödet och bred på smöret
Lax-cheviche med mango och koriander

Lax-cheviche med mango och koriander

Äntligen fredag och lov. Varför då inte börja kvällen med lite bubbel och cheviche. Dessa härliga förrätter står just nu och gottar sig i kylskåpet i väntan på att barnen ska bli klara med läxor och R komma hem från jobbet
Parmesankorg med skagenröra

Parmesankorg med skagenröra

Men den här varianten är god som förrätt både till kött ochfisk. Hänryckningens tid är här och nu står vi inför en stundande Pingst
Laxbakelse från vårt bröllop till Carina

Laxbakelse från vårt bröllop till Carina

Jag kom genast att tänka på laxtårtan med löjrom som jag gjorde själv till det dryga hundratalet gäster på vårt bröllop, och insåg att jag måste lägga upp det receptet här
Klassisk gravad lax

Klassisk gravad lax

Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Festlig ansjovisfisk

Festlig ansjovisfisk

Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta och vik ihop filéerna om de är tunna. Strö det över fisken när det återstår några minuter
Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor

Tillsätt matlagningsgrädde, skaldjursfondoch vetemjöl. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form
Gravad lax med lime och ingefära

Gravad lax med lime och ingefära

Torka av fisken med hushållspapper och lägg den i en form där den ryms ganska precis. Fjälla fisken om den inte är fjällad men behåll skinnet