Hallongrottor
Helena Toftling
Helena Toftling

Hallongrottor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Degen
  • 200 g vetemjöl
  • 100 g strösocker
  • 30 g ljust muscovadosocker
  • 6 g bakpulver
  • 230 g smör, rumsvarmt
  • Fyllning
  • 1 dl hallonsylt
  • 1/2 citron, skalet
  • 1/2 vaniljstång

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samtliga ingredienser i en köksassistent med vinge och blanda tills degen gått ihop och du kan rulla den utan att det spricker.

    2. Dela degen i ca 25 delar och rulla dem till bollar, tryck ett hål i mitten för fyllningen och lägg bollarna i lagom stora formar.

    3. Fyllning: Blanda hallonsylten med citronskal och vaniljfrön. Spritsa eller skeda sylten i kakorna.

    4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12-15 minuter och låt svalna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.