1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda samtliga ingredienser i en köksassistent med vinge och blanda tills degen gått ihop och du kan rulla den utan att det spricker.
2. Dela degen i ca 25 delar och rulla dem till bollar, tryck ett hål i mitten för fyllningen och lägg bollarna i lagom stora formar.
3. Fyllning: Blanda hallonsylten med citronskal och vaniljfrön. Spritsa eller skeda sylten i kakorna.
4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12-15 minuter och låt svalna.
Igår provade jag att baka hallongrottor för första gången och de blev supergoda. det gick ju både snabbt och var superenkelt så det är absolut inte sista gången som jag bakar hallongrottor
Det fick bli något lätt, hallongrottor. . Idag tänkte jag träna en runda, detta blir träningsdag 2. I torsdags när jag och min syster skulle gå till gymmet, tog vi för givet att dom hade öppet, men de hade stängt, så vi fick åka hem igen
I dag har jag bakat hallongrottor. Den här satsen blir ca 30 st hallongrottor. En mycket enkel kaka som de flesta känner igen och gillar, jag tänkte skriva älskar för det vet jag att det är många som gör
Hallongrottor, det är enkla men väldigt goda kakor. Jag föredrar att göra dem i små formar för annars blir det lätt så att kakorna blir väldigt platta och sylten rinner över kanten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.