Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör ihop vaniljfrön och amaretto. Halvera päronen och pensla dem med blandningen.
Rosta pistaschnötterna i en panna på grillen tills de har fått fin färg. Ringla över honungen och låt den bubbla någon minut. Häll över på bakplåtspapper, ställ åt sidan och låt honungen stelna. Hacka pistaschkaramellen grovt.
Grilla päronen på direkt värme 3–5 min tills de har fått fin färg. Pensla med lite mer amarettoblandning.
Servera med pistaschkaramellen och lättvispad grädde.
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek. Svårt att välja ett, men en grej som passar till nästan allt är grillade tomater
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Jag ska gräva ner kompost, inte den vanliga trädgårdskomposten utan matkomposten, usch, alltid lika äckligt tycker jag men den är ju så bra för växterna, full med näring
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.