Högrevsragu med gnocchi
miae-5
miae-5

Högrevsragu med gnocchi

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 port
  • 900 g högrev
  • 2 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl rött vin
  • 0,5 dl finhackad rotselleri (små tärningar)
  • 2 finhackade morötter (små tärningar)
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 burk finkrossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad eller färsk timjan
  • 1 lagerblad
  • Tillbehör
  • 0,5 dl hackad persilja
  • Gnocchi eller pasta, 400g
  • Ricottaost eller burrrata
  • Ruccola
  • Parmesanost, riven

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 100g
    2. Ansa och skär köttet i kuber, 2x2 cm
    3. Bryn bitarna i smör med salt och peppar, lägg i gjutjärnsgryta eller liknande.
    4. Skala och hacka löken, likaså vitlöken. Fräs mjukt och lägg sedan i grytan.
    5. Låt vinet bubbla upp i stekpannan och häll över köttet.
    6. Vänd ned resterande ingredienser i grytan. Sätt in i ugnen med locket på och låt stå i 6-7 timmar.
    7. Strö på persiljan när ragun ska serveras tillsammans med gnocchin eller pastan. Klicka på ost, toppa med ruccola och parmesan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.