Godaste daimkladdkakan
Emelie Gustavsson
Emelie Gustavsson

Godaste daimkladdkakan

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 100 gram margarin
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl mjöl
  • 1 st dubbel daim
  • Ströbröd

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smält margarinet
    3. Vispa ägg & socker poröst
    4. Rör ner resten av ingredienserna. Vispa försiktigt, annars blir smeten luftig och då blir kakan torr.
    5. Hacka daimen grovt och blanda ner i smeten
    6. Häll smeten i en ströad form och låt den seden stå i långt ner ugnen ca 15-20 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå i eftervärmen i 10 minuter.
    7. Ta ut kakan och låt svalna.
    Serveras med grädde eller glass :)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.