Få det att dofta som på indisk restaurang hemma i köket! Karim Rezauls recept på garam masala – en allround-krydda som passar lika bra till grönsaker som fisk, skaldjur och kött.
En portion motsvarar 1 burk garam masala
1 msk
spiskummin
1 msk
svartpeppar
1 msk
kardemumma
1 msk
muskotnöt
1 msk
kanel
0.5 msk
kryddnejlika
Beskrivning
Mal kryddorna fint i en mortel.
Använd det du behöver och spara resten i en burk. Kryddorna håller sig fräscha minst 3-4 månader.
Strö lite garam masala över den färdiga rätten också så skapas en fin doft och smakupplevelse.
En krydda som vi ganska ofta blandar till här hemma är en klassisk indisk garammasala. Inlägget Garammasala publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
Igår kväll åt vi kyckling med garammasala. 5 påse garammasala1 burk kokosmjölk1 msk olivolja1 finhackad vitlöksklyfta1 msk finhackad ingefära250 g broccolibuketter. Lägg tillbaka kycklingen med löken och häll i garammasala och stek under omrörning i 3 minuter. 5 påse garammasala
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.