I helgen botaniserade jag i kamrat Lise-Maries trädgårdsland och hittade både röda och blå tomater. Bönbollar ja, det är ett av de där recepten som jag ständigt varierar
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Servera gärna med ris, mangochutney samt naan- eller chapatibröd. I det här receptet används en färdig kryddblandning, men det går naturligtvis bra att krydda efter eget tycke och smak istället
Ett recept från Santa Maria som blev jättegott. Häll avrunna kikärtor i stekpannan och tillsätt kryddpåsen med garammasala, vatten, grädde och bladspenat
Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min i en stor kastrull eller stekpanna. 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja. 1 msk garammasala. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g cashewnötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk riven färsk ingefära 1 tsk malen gurkmeja 1 msk garammasala 1 burk konserverade hela tomater á 400g 2 dl Arla Köket® vispgrädde 80 g bladspenat 200 g halloumi 1 tsk salt Till servering
Bästa veganosten heter Mozarellalike och är gjord på soja. det recept jag skrivit här. Jag valde idag min Crock-Pot DuraCeramic 5,0L,. Nästa gång tar jag min Crock-Pot Multifunktionell 5. Kör ca 3½-4 tim på låg
vegan linsgryta recept – pressutskick. Dags att fixa en vegan linsgryta. Linsgrytan blev helt fantastiskt god så självklart delar jag receptet med er kompisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.