Krydderi

Krydderi

Allt-i-ett Bagelkrydda (everything bagel seasoning)

Allt-i-ett Bagelkrydda (everything bagel seasoning)

Blanda allt noggrant och förvara i en lufttät behållare i rumstemperatur. Gör inga ingrediensbyten som kommer att ändra ingrediensens struktur - som att använda granulerad vitlök istället för torkad hackad vitlök
Markus Aujalays garam masala

Markus Aujalays garam masala

3 msk korianderfrö 2 msk hel spiskummin 1 kanelstång 5 lagerblad 1 msk svartpepparkorn 1 tsk bruna senapsfrön 1 msk kardemummakapsel, grön 1 msk kardemummakapsel, svart 1 msk hel nejlika 1 msk fänkålsfrö 1 msk bockhornsklöver, torkade och smulade blad 4 torkad chilifrukt
Garam masala

Garam masala

Mal kryddorna fint i en mortel. Använd det du behöver och spara resten i en burk. Kryddorna håller sig fräscha minst 3-4 månader
Kryddblandning fajitas

Kryddblandning fajitas

Blanda alla ingredienser till kryddan. 2 tsk chilipeppar. 1 tsk rökt paprikapulver. 1,5 tsk malen spiskummin
Hemlagat recept på vaniljextrakt

Hemlagat recept på vaniljextrakt

Dela vaniljstången i 2 delar på längden, lämna spetsen på ena änden kvar. Häll i en eller flera rena flaskor eller burkar
Cajunkrydda

Cajunkrydda

Blanda kryddorna noggrant och häll över i en liten burk. Förvara helst kryddor svalt eftersom de är känsliga för både värme och ljus vilket påverkar smaken
Vörtkrydda

Vörtkrydda

Blanda kryddorna väl och förvara mörkt och svalt i en liten burk. Vet du med dig att det dröjer till nästa jul innan kryddblandningen kommer till användning kan du stoppa burken i frysen så länge
Zeinas shawarmakrydda

Zeinas shawarmakrydda

Blanda alla ingredienser och förvara i en burk. 1 msk malen spiskummin. 1 msk korianderpulver. 1 msk vitlökspulver

Marinader

Marinader. 3 juli 2016 @ 18. 56. Tänkte lägga upp recept på marinader allteftersom. När jag gör marinad blandar jag ofta liknande ingredienser, ibland ändrar jag några kryddor och ibland lägger jag till vitt eller rött vin tex
Hemmagjord cajunkrydda

Hemmagjord cajunkrydda

Ingredienser 1 msk vitlökssalt 1 msk lökpulver 2 tsk vitpeppar 2 tsk svartpeppar 2 tsk cayennepeppar 2 tsk timjan , torkad 1 tsk oregano , torkad Köp receptet
Torkat potatisskal

Torkat potatisskal

1. Salta skalen och lägg i ett durkslag. Vätska ur skalen i några minuter. 2. Torka i ugn på 70 grader på bakplåtspapper i ca 8-9 timmar eller i tork om du har
BBQ-sås

BBQ-sås

Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. BBQ-sås från butik brukar vanligtvis ha en lång och krånglig innehållsförteckning med diverse mystiska ord
Hemmagjorda kryddblandningar

Hemmagjorda kryddblandningar

Jag gör ofta egna kryddblandningar. Jag vet vad som är i dem (inga konstiga tillsatser) och de ökar chanserna att få till den rätta smaken på mat från världens alla kök

Orientaliska kryddblandningar

Det finns många olika spännande kryddblandningar i det Orientaliska köket. Här kommer recept på mina favoriter
Berberekrydda- Etiopisk kryddmix

Berberekrydda- Etiopisk kryddmix

Berberekrydda är en fantastisk kryddmix som används flitigt i det Etiopiska köket. God att ha i grytor, som rubb eller i marinader