1. Riv gurkan och lägg den på en bricka. Salta ganska rejält och låt ligga en kvart.
2. Kläm ut vattnet ur gurkan och häll bort det som runnit ut på brickan. Låt ligga ca 5min till.
3. Lägg upp yoghurten i en skål och blanda ner gurkan.
4. Pressa i vitlöken och peppra efter behag, blanda en gång till.
Klart!
Tips: om tzatzikin får stå några timmar blir den godare!
De här kakorna har jag gjort på samma recept som här men uteslutit chokladdekoren och det är verkligen ett jättebra recept, kakorna smälteri munnen när man äter dem
När jag var på minVIP-helg så fickvi en bakbok från Eva Nordlindersom var med oss under hela helgen och som dessutom är chefredaktör för tidningen "Hembakat" som anordnade helgen
Blanda samtligaingredienser. Fräs soltorkade tomater, vitlök, lök och tomatpuré i olja. Tillsätt grädde, avsluta med stekskyn från köttet, oliver, salt och peppar
Hos oss så innledesalltid julens bakst med serinakaker og pepperkaker. Serinakakerfordi de er så enkle, pepperkaker fordivialltid skal driste oss til å lage pepperkakehuset littfinere enn i fjor
Vispa ägg, strösocker och vaniljsockertills det är vitt och fluffigt. hälsningaratt nej, de var inte så väldigt jättegoda de där öronenkatten varken klösade henne i munnen eller hade blod isig
Jag brukar alltidvilja ge någontingtill pedagogerna för att visa hur mycket vi uppskattar det jobb de gör för och med våra barn, vad vore vi föräldrar utan dessa fantastiskamänniskor med sin kärlek och sin kunskap som de ger barnen varje dag
Lammlägg kanske inte är det första man tänker på tillmåndagsmiddag. Jag fattar inte varför. Men har man en dag (efter säg en vidrig sjukdomshelg) att slå ihjäl så passar långkok utmärkt
Med de glada kockarnas hjälp rörde vi ner rätt mängd av ingrediensernatilltzatzikin och de visade hur vi skulle gröpa ur tomaten på bästa sätt och skära upp toppen av den som ett lock och få locket att sitta kvar
Min granne Malin lånade ett ägg av oss häromdagen eftersom att hon skulle baka tigerkaka, en bonus av det var att vifick några skivor nybakad kaka att mumsa på
Det finn ju dom som är duktiga och så finns det dom som är DUKTIGA. Jag har själv inte gjort någon av dessa utan jag ville bara visa er ett par riktigt snygga tårtor
Vispaäggvitan hårt och vänd ned den, så det blir en fluffig smet. Somomväxlingtill bloggvärldens alla lussebullar, pepparkakor, kolor och fudge kommer här ett alldeles vanligt recept
Eller ska jag vara riktigtärlig så liksomsmälter de i munnen för att de är så otroligt lena, det är ju för att det är florsocker och potatismjöli ganska stor utsträckningi smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.