Smält chokladen långsamt över ett vattenbad och blanda i ghee.
Mortla Kardemumman till ett fint pulver.
Grovhacka mandel och russin och lägg i en skål.
Blanda kanel och kardemumma tillsammans med mandel och russin. Häll över chokladen och blanda ordentligt.
Forma små högar av blandningen på ett bakplåtspapper eller forma en rektangel och skär i små rutor.
Strö över lite riven kokos och ställ konfekten svalt så att den stelnar
Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokosochmandelspån. Under några år nu har vi haft förmånen att få hälsa på dem i Torekov i augusti, precis när björnbären börjat mogna, och då ger min snälle svåger sig hjälpsamt och oförväget in bland de stickiga snåren så att jag ska få med mig några burkar mörkröda aromrika bär hem
Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russinoch superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
Lägg rikligt medkokos eller det strössel du valt i en plastpåse, och lägg i bollarna. Den köpte jag tillsammans med lite annat smått och gott från Råvarubutiken
Hacka chokladen och blanda med lätt smulade kokoschipsochmandelspån. Chokladen innehåller jordmandel, vilket inte ska förväxlas varken med vanlig mandel, jordnöt eller andra nötter
Seg, kola med mycket smak av kokosochmandel. Slutresultatet denna härliga kola som kan avnjutas vare sig du inte tål mjölk och kanske till ochmed är vegan
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Jag har ingen aning om hur den gjordes, och mannagryn tål jag ju inte längre, så det fick bli en hirspudding i stället med lite extra smaksättning i form av kokosochmandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.