1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap, kakao och salt. Koka upp och låt puttra på medelvärme till ca 125 grader. Rör om emellanåt
2. Stäng av värmen och tillsätt ättikspriten när temperaturen har nått 125 grader, rör om i ca 30 sekunder.
3. Häll upp kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna och stelna.
4. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Förvara kolan i en burk med lock.
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Chokladkola på dadlar ca 10 st. Errrmagheeeerd. Den här kolan måste du bara testa. Egentligen är det lika bra att göra dubbel sats för det går x antal bitar bara till att provsmaka
Seg och tuggig chokladkola när den är som bäst. Raw chokladkola. Nilla's Kitchen. Helt otroligt goda. Faktiskt ofattbart enkla och snabba att göra dessutom
Galet gott, nu gjorde jag den som snickersgodis klädde en form och la hackade lättrostade nötter i botten, kola i mitten och kokos på toppen in i frysen
En klassisk chokladkola. Recpetet kommer från hemsidan recepten. se. Blanda 3 dl vispgrädde, 50 g smör (skuret i mindre bitar), 3 dl strösocker, 1,5 dl ljus sirap, 0,5 dl kakao och 1,5 msk vaniljsocker i en tjockbottnad gryta
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och vispa i kakaon. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka kolan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.