Chokladkola
Helena Toftling
Helena Toftling

Chokladkola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 1/2 tsk ättiksprit

Beskrivning

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vispgrädde, sirap, kakao och salt. Koka upp och låt puttra på medelvärme till ca 125 grader. Rör om emellanåt

    2. Stäng av värmen och tillsätt ättikspriten när temperaturen har nått 125 grader, rör om i ca 30 sekunder.

    3. Häll upp kolasmeten i en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna och stelna.

    4. Skär kolan i bitar med en vass kniv. Förvara kolan i en burk med lock.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.