Chokladdoppade strasskakor
Helena Toftling
Helena Toftling

Chokladdoppade strasskakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Deg
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1,25 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 75 g choklad, smält

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl. Blanda ihop till en smulig deg.

    2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.

    3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem.

    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14-15 minuter. Låt dem svalna på plåten.

    5. Doppa halva kakan i smält choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.